En komplett smidesverkstad med fantastiska resurser

Om oss

Smidesverkstaden är hjärtat i vår verksamhet. Här har vi under 20 år utvecklats till ett företag med hög kompetens och lång erfarenhet inom verkstadsindustrin. 
På Sann Smide har vi alltid satsat på en bred och modern maskinpark, som innebär möjligheter att ta oss an unika jobb. Vi kan också arbeta tids-och kostnadseffektivt, vilket både vi och våra kunder tjänar på. 

Ju mer avancerat uppdrag, desto större anledning att anlita oss. Vi tillverkar exakt vad våra kunder vill ha och det är bara fantasin som sätter stopp. Stora eller små projekt spelar ingen roll, hos oss är alla kunder lika viktiga.

Vi hjälper våra kunder att bygga Sverige

Varje medarbetare på Sann Smide och Malmö Stålteknik arbetar nära tillsammans för att hitta de bästa och effektivaste lösningarna i varje unikt projekt. Till exempel kan våra medarbetare på projekterings- och konstruktionsavdelningen kliva rakt ut till kollegerna i verkstaden för att rådgöra med dem om en detalj. Eller så kanske någon i verkstadspersonalen får en briljant idé, som är ännu bättre än ursprungstanken under projektets gång. Vår kunskap är våra kunders trygghet. Att anlita oss är ett säkert val av en partner som alltid presterar oavsett vilka behov som finns. Vi finns i Malmö, men vi kan utföra arbeten i hela södra Sverige. Tillsammans bygger vi framtidens Sverige.

Sann Smide-processen - en garanti för ett lyckat resultat

Som ett av få företag i branschen klarar Sann Smide av hela kedjan, från projektering till montering av färdig produkt. Vi kallar det Sann Smide-processen, en trygg och säker lösning för dig som kund. Du vet precis vad du kan förvänta dig av den slutliga produkten och slipper otrevliga överraskningar eller misskalkyleringar. Så här fungerar Sann Smide-processen:

Projektering

Kunden kommer in med en grov skiss, i tanken eller på papper. Tillsammans diskuteras ett förslag fram.

Ritning

Våra erfarna konstruktörer tar fram en 3D-ritning på arbetet eller produkten som ska tillverkas.

Tillverkning

Vårt team tillverkar produkten enligt ritningen.

Montering

Produkten monteras/installeras. Kunden är nöjd och vi är stolta över ett väl utfört arbete!

Certifikat

Som kund får du sedan certifikat för din produkt. Certifikaten försäkrar dig om att alla krav som ställs är uppfyllda, att du kan exportera dina produkter till övriga Europa och att din produkt är kvalitetsstämplad och därmed konkurrenskraftig.

Våra certifieringar -
Din trygghet

CE märkning enligt:
EN 1090-2:2009
ISO 3834-2:2005

galleri/1584348128_ce-mark

Stolt Sponsor

Certifikat

– Fördelar med CE-märkning enligt EN 1090-1
– Du försäkrar dig om att alla krav som ställs är uppfyllda
– Du kan exportera dina produkter till övriga Europa
– Din produkt är kvalitetsstämplad och därmed konkurrenskraftig

Tillsamans bygger vi framtidens Sverige

SANN SMIDE + MALMÖ STÅLTEKNIK SEDAN ÅR 1998

Sann Smide AB startas av Adem Bajagilovic som enskild firma. Verksamheten bedrivs från mindre lokaler på Aspögatan i Malmö.

Sysav och Stena i Malmö är de första kunderna som Adem utför service-, montage- och under hållsarbeten åt. Adem är stolt över montagearbetet han utför på Öresundsbron, ett av den tidens största projekt. Sann Smides VD Adem får utmärkelsen Årets företagare.

Sann Smide flyttar in i Stenas gamla lokaler på Koksgatan 11–15 i Östra hamnen i Malmö. Här finns 2 000 kvadratmeter under tak och en gård på 7 800 kvadratmeter.

Bolaget ombildas till aktiebolag och får namnet Sann Smide AB.

Malmö Stålteknik AB startas av de fyra vännerna Rickard, Eddie, Peter och Jesper i en liten verkstad i Elisedal i Malmö.

Malmö Stålteknik har vuxit till tio medarbetare och hyr 600 kvadratmeter i angränsande lokaler. Kunder är bland andra Envac i Helsingfors och Kommunhuset i Lund tillsammans med Rekab. Sann Smide utses till Gasellföretag som ett av de snabbast växande företagen i Sverige.

Båda företagen har blivit certifierade för EN 1090- 2 (kvalitetssäkring inom bärande stålkonstruk tion) och 3834-2 (kvalitetssäkring inom svetsning). Sann Smide öppnar upp den nya avdelningen Projektering och konstruktion.

Malmö Stålteknik börjar bygga The Point i Hyllie under PEAB. Sann Smide utvidgar lokalerna även till Koksgatan 9 och finns nu på nummer 9–15.

Malmö Ståltekniks omsättning har ökat med 35 % på ett år, och företaget flyttar till större lokaler på Fårögatan 6. Sann Smide är nu ledande inom projektering och tillverkning av specialdesignade stålkonstruktioner.

Sann Smide investerar i nya maskiner för att kunna täcka alla kundernas behov utan hjälp utifrån, och samarbetar med marknadens ledande företag.

Bröderna Rickard och Eddie tar själva över Malmö Stålteknik.

Sann Smide AB och Malmö Stålteknik AB går samman och ägs numera av bröderna Svaneborn. Därmed kombineras all kunskap och erfarenhet för att kunna ge kunderna ett ännu bättre och effektivare erbjudande.